8 metode de a trata varicele fara a apela la tratament medicamentos

Nu mai trebuie sa fiti ingrijorati ca va trebui la un moment dat sa va extirpati prin interventie chirurgicala varicele pentru ca acum exista o serie de remedii naturale si non-medicale de a trata aceasta afectiune. Urmand tendintele globale de a cauta solutii naturale si mai sanatoase pentru trupul nostru, doctorii si cercetatorii ofera din ce in ce mai multe alternative la tratamentul medicamentos.
Tratamentele nemedicamentoase sunt mai eficiente in cazul varicelor superficiale. Cateva dintre aceste tratamente alternative sunt:
Acupunctura si presopunctura
Aromoterapia
Hidroterapia
Ciorapi de compresie
Masajul
Exercitiile fizice
O dieta sanatoasa
Vitaminele
Aceste metode functioneaza foarte bine si in preventia insuficientei venoase.

Acupunctura si presopunctura - sunt eficiente, dar numai pentru aparenta venelor. Aceste doua proceduri vor ajuta la prevenirea inrautatirii manifestarii varicelor, dar din nefericire nu le pot face sa dispara complet.
Aromoterapia este o excelenta metoda de tratament a venelor varicoase deoarece uleiurile pot ameliora umflaturile cauzate de varice. Masand zona din jurul varicelor cu anumite uleiuri puteti reduce marimea venelor, dar si inflamatiile.
Hidroterapia - alternand baile calde cu cele reci va puteti ameliora circulatia sanguina. Acesta este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru varice datorita faptului ca boala este adesea asociata cu circulatia proasta. In mod obisnuit, acest tratament este usor de facut acasa.
Ciorapi de compresie sunt un tratament benefic pentru persoanele care sufera temporar de varice, cum ar fi in timpul sarcinii. Mai poate fi aplicat si la persoane afectate de varice superficiale. Pentru oamenii cu insuficienta venoasa avansata, ciorapii de compresie sunt prescrisi de doctorii care ii trateaza. Acesti ciorapi pot fi cumparati de la magazine de provizii farmaceutice sau de la farmaciile full service.
Ciorapii de compresie se ingusteaza cel mai mult la glezna si exercita din ce in ce mai putina presiune in sus spre genunchi si coapse. Acestia forteaza sangele sa curga normal in ciuda venelor afectate. Totusi, nu rezista mult timp la uzura, pana si ciorapii cu prescriptie trebuie inlocuiti dupa cateva luni de folosire regulata.
Masajul. Exista cateva tehnici diferite de masaj care pot atenua varicele. Masajul functioneaza deoarece face pielea moale, prevenind aparitia varicelor. Chiar daca aveti deja varice, masajul tot va fi benefic pentru dumneavoastra deoarece astfel puteti scapa de varicele superficiale.
Exercitiile fizice sunt o componenta importanta a tratamentului nemedicamentos al varicelor. De fapt, ele sunt o parte vitala in mentinerea unui corp sanatos si echilibrat. Exercitiile fizice ajuta sangele sa curga normal, ajutand circulatia sanguina.
O dieta sanatoasa joaca un rol important in mentinerea tonusului. Asigurati-va ca dieta dumneavoastra include multe fibre, vitaminele A, B, C si E si zinc. Avand un stil de viata sanatos puteti preveni aparitia varicelor.
Vitaminele sunt un element important in prevenirea si tratarea varicelor, fiind mai eficiente cand sunt utilizate in paralel cu alte tratamente, cum ar fi ciorapii de compresie. In timpul tratamentului varicelor nu ar trebui sa va lipsiti de vitaminele A, C, E, B6 si K si suplimentele de fibra, toate influentand tonusul dumneavoastra general.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu